Kinetoterapie’s Weblog


Ce este Kinetoterapia
iulie 30, 2008, 1:27 pm
Filed under: 1 | Etichete: , ,

De la inceput va spunem ca KINETOTERAPIA NU INSEAMNA MASAJ !!!

Cu toate ca sunt de specialitate si as putea sa incep eu cu o definitie am gasit pe un site o descriere a kinetoterapie care mi-a placut :

KINETOTERAPIA : “GIMNASTICA MEDICALA” CARE TRATEAZA NUMEROASE AFECTIUNI PRIN INTERMEDIUL PROGRAMELOR COMPLEXE DE EXERCITII TERAPEUTICE, ELABORATE INDIVIDUAL IN FUNCTIE DE AFECTIUNE SI DE EVOLUTIA/ INVOLUTIA ACESTEIA.
DACA INSA “GIMNASTICA” ESTE UN TERMEN UTILIZAT MAI MULT IN SPORT NEFIIND ATAT DE COMPLEX PRECUM KINETOTERAPIA DE ASTAZI, ACEASTA A EVOLUAT ATAT IN TARA CAT SI IN STRAINATATE, CONTINAND PROGRAME TERAPEUTICE STUDIATE STIINTIFIC CARE SE CARACTERIZEAZA PRIN CARACTERUL UNIC ADAPTAT FIECARUI PACIENT IN PARTE. CONCRET, ODATA DIAGNOSTICUL STABILIT DE CATRE UN MEDIC DE SPECIALITATE SE RECURGE LA APLICAREA TRATAMENTULUI KINETIC.
DE EXEMPLU, EXISTA NUMEROSI COPII CARE PREZINTA DEFICIENTE ALE COLOANEI VERTEBRALE DE GENUL SCOLIOZEI, CIFOZEI, LORDOZEI ETC. CE POT FACE ACESTI COPII PENTRU A SE RECUPERA? NU SE POT FOLOSI MEDICAMENTE CACI NU VOR AVEA NICI UN EFECT, NU SE POATE RECURGE LA INTERVENTIE CHIRURGICALA (CU EXCEPTIA CAZURILOR FOARTE GRAVE)

TREBUIE PRECIZAT CA KINETOTERAPIA FACE PARTE DIN RAMURA MEDICINEI !
NU ESTE O SPECIALIZARE „FANTOMA” CI ESTE NOUL TERMEN AL RECUPERARII MEDICALE DIN URMA UNOR TRAUMATISME ( EXEMPLU : RECUPERAREA UNEI PERSOANE IN URMA UNUI ACCIDENT CE A SUFERIT DIVERSE FRACTURI SI A FOST IMOBILIZATA LA PAT ) SAU PUR SI SIMPLU KINETOTERAPIA POATE FI APLICATA PERSOANELOR CARE VOR SA SCADA IN GREUTATE SAU O DIVERSE MALFORMATII + multe alte afectiuni

DEFINITIE KINETOTERAPIE : kinetoterapia
Stiinţa care se ocupă cu studiul mişcării organismelor vii şi al structurilor care participă la aceste mişcări. Kineto = Miscare

Articol prelucrat de Kinetoterapeut : Dinuta Robert

Reclame

4 comentarii so far
Lasă un comentariu

Sunt in linii mari de acord !!
Dar Nu definitia conteaza ci mana kinetoterapeutului ( profesionalismul persoanei care se intituleaza kinetoterapeut !!) si aplicarea la caz , concret a gamei de mijloace variate .
Studiul permanent al microspecializarii viitoare , materate , schimburi de experienta , dezbateri dialog si confirmarea prin practica , a afirmatiilor .
Felicitari si mult succes in profesie
Cu aprecierile cuvenite
Conf Univ Dr Zoltan Pasztay

Comentariu de Pasztay Zoltan

buna treaba..;)

Comentariu de ionut

ar trebui sa existe mai multe persoane ca dvs. ,dar in romania ceilalti nu prea se preocupa, asa ca raminem cu ce gasim pe siturile din alte tari

Comentariu de anca

…………

Comentariu de mihaela
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: